El cabaret de la dona

Dibuix del cartell: Montse Mayol

El cabaret de la dona, article per La Riuada, mitjà de comunicació popular del Prat de Llobregat.

http://lariuada.cat

Aquest proper 26 i 27 de novembre al Teatre Kaddish del Prat, podem veure l’obra Paraula de dona, un cabaret alternatiu i diferent, un espectacle complet i total, on la paraula es complementa amb la cançó i juntes són el nucli del show.

Maria Donoso, directora i escriptora dels textos, alhora que protagonista de l’obra juntament amb les seves set companyes, ens explica com va sorgir l’idea. “Cal tenir present que Paraula de dona va ser estrenat per primera vegada ara ja fa dos anys a La Capsa, i la música era aleshores l’única protagonista a escena”. Les paraules de Maria Donoso complementen avui les cançons, que d’una manera o altra, parlen i critiquen, se’n riuen d’un mateix o ressalten, la figura de la dona.

Les paraules que lliguen les cançons no deixen de formar part de l’espectacle al més pur estil cabaret, i juguen amb la ironia, mentre que són alhora paraules critiques amb la societat, sempre amb un punt d’humor incondicional.

Podem pensar que es tracta doncs d’una obra de dones i per a dones, però aniriem errats. Tot i que l’obra es mogui en un marc on la dona n’és el centre, tan sols cal una bona predisposició per gaudir d’una estona d’espectacle on tots els públics puguin disfrutar.

Els diferents perfils de dones que formen part de l’obra, amb els seus diferents rols i edats, són segons Maria Donoso, la varieté clau per a representar els diversos models de dona i fer així un espectacle més complet. D’altra banda, la combinació del rock amb les cançons més pausades i lentes, ofereix una gran varietat d’estils que marca la diferència del cabaret dins els cabarets: ens trobem en un cabaret proper, ens deixem transportar a un espai més humà i sincer; un cabaret que parla de la dona.

26 i 27 de novembre al Teatre Kaddish del Prat de Llobregat.

-Dissabte a les 21 hores i Diumenge a les 18 i a les 20 hores-.


Amb Rose Avalon / María Donoso / Mònica Escrig / Elisabeth Marín / Vanesa Martínez / Mercè Meroño / Rocío Quesada / Alícia Vila

Direcció i dramatúrgia María Donoso.
Escenografia i vestuari Rosa María Rodríguez.
Perruqueria i Maquillatge Raquel González.

Dibuix Montse Mayol

Producció La Capsa.

En conveni amb l’Ajuntament del Prat de Llobregat.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: